Matematik

Optimering

24. januar 2015 af Juhusen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle som kan hjælpe med denne opgave? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Benyt udtrykket for rumfanget

        V = πr2·h = 1

til at udtrykke h ved r, og indsæt dette i udtrykket for overfladearealet O(r,h) .


Svar #2
24. januar 2015 af Juhusen (Slettet)

Kan du vise det for mig? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Isoler h i udtrykket i #1 og indsæt det i

        O(r,h) = πr2 + 2πr·h


Svar #4
24. januar 2015 af Juhusen (Slettet)

Et det som på billedet du mener? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er forkert isoleret for h. Man isolerer h af udtrykket i #1 ved at dividere med (πr2) på hver side.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2015 af mathon

                              \small V=h\cdot \pi r^2=1

                              \small h\cdot 2\pi r=\frac{2}{r}

                             \small O(r,h)=\pi r^2+h\cdot 2\pi r       

                             \small O(r)=\pi r^2+\frac{2}{r}             

                             \small O{\, }'(r)=2\pi r-\frac{2}{r^2}                  

ekstremum kræver:
                             \small O{\, }'(r)=2\pi r-\frac{2}{r^2}=0      …


Svar #7
25. januar 2015 af Juhusen (Slettet)

Tusinde tak begge to!

#6 er det ikke først ved b'eren jeg skal finde ekstremum? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. januar 2015 af mathon

      #7
                    Jo.


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.