Fysik

Trefaset vekselstrøm

25. januar 2015 af ThoNielsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har en opgave der omhandler trefaset vekselstrøm, som jeg håber en kunne hjælpe mig lidt på vej med. 

Opgave:

Varmeovnen til en sauna har effekten 7000 W.

Hvad ville strømstyrken gennem ovnen være, hvis den var tilsluttet 230 V?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2015 af mathon

                         \small P=U\cdot I

                         \small \small I=\frac{P}{U}=\frac{7000\; V\cdot A}{230\; V}=30,43\; A


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2015 af hesch (Slettet)

Overskriften er "trefaset vekselstrøm". Når spændingen opgives til 230V, indikerer det at der menes fasespænding.

Fasestrømmen vil så blive  7000W / ( 3 * 230V ) = 10,14A.   ( cos φ = 1 ).


Skriv et svar til: Trefaset vekselstrøm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.