Fysik

Tryk/volumen spørgsmål

27. januar 2015 af khalidamar (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

1) A diver originally 20 m below the surface, ascends, expelling air as she rises to keep her lung volume constant. The air bubbles rise faster than she does. If her lung volume is 2.4 litres, what is the total volume of expelled air in the bubbles at the water surface? ( the pressure changes by 1 atm for each 10.3 m of depth change in water).

Er der nogle der ved hvordan jeg griber dette an? Hvilken formel eventuel der er passende at bruge.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2015 af peter lind

Brug at tryk*rumgang er konstant ved konstant temperatur


Svar #2
27. januar 2015 af khalidamar (Slettet)

Skal jeg bruge p1V1 = P2V2

:) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2015 af Heptan

Ja.

Så man skal først beregne trykket i hendes lunger i 20 m dybde. Derefter volumen af luften hvis det var i vandhøjde (1 atm), og så trække 2,4 L fra.

Jeg får 2,26 L


Svar #4
27. januar 2015 af khalidamar (Slettet)

Jeg får 9,31 L kan det passe :) undskyld jeg spørg så meget


Svar #5
27. januar 2015 af khalidamar (Slettet)

Hvis trykket falder når hun stiger op burde volumen så ikke forøges ? Hvis  p1V1 = P2V2 skal give mening?


Svar #6
27. januar 2015 af khalidamar (Slettet)

Jeg beregner trykket i hendes lunger til at være 3,88 Atm og vi ved at trykket ved overfladen er 1 Atm. Og vi ved at volumen ved de 20 m er 2,4 L så vi mangler vel bare volumen ved overfladen... eller tager jeg fejl ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2015 af peter lind

Trykket i 20 m dybde er ca 3 atm

Trykket ved overfladen er ca 1 atm.

Isolerer du V2 i ligningen i #2 får man

V2= P1*V1/P2


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. januar 2015 af peter lind

#6 hvor får du de 3,88 atm fra ?


Svar #9
27. januar 2015 af khalidamar (Slettet)

Ja Peter lind det er også det jeg har gjort :)! så får jeg 9,31 L så går jeg ud fra at det er rigtigt.


Svar #10
27. januar 2015 af khalidamar (Slettet)

Fordi jeg ved at trykket stiger 1 atm for 10,3 meter dybde og vi er 20 meter nede så må det svare til 3,88 i atm


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. januar 2015 af Heptan

#10 Hvorfor, hvordan har du regnet det ud?

Jeg får det altså til 2,94 atm i 20 m dybde.

Og så får jeg resultatet til 4,66 L*


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. januar 2015 af peter lind

#10 Hvis tryket stiger 1 atm ved 10,3 m dybde. vil de stige  med 2 atm ved 20,6 m dybde. Ved 20 m dybden er den alså steget mindre end de 2 atm. Trykket er lidt under 3 atm


Svar #13
27. januar 2015 af khalidamar (Slettet)

Nej for vi starter jo ved 1 atm så den er omkring 2 atmosfære ved 10,3 m og lidt over 3 ved 20 meter ? Det giver vel kun 2,94 atm hvis trykket ved vandets overflade var 0 atm?


Svar #14
27. januar 2015 af khalidamar (Slettet)

Ja okay undskyld kan godt se fejlen :)!! men hvordan får du det så til 4,66 L ?


Svar #15
27. januar 2015 af khalidamar (Slettet)

(2,94 atm* 2,4 L)/1 atm = 7,056 L ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#15

        7,06 L - 2,4 L = 4,66 L


Svar #17
27. januar 2015 af khalidamar (Slettet)

Kan du forklare mig hvorfor det skal trækkes fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #18
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#17

Man skal beregne den mængde luft, der er frigjort fra lungerne under opstigningen.


Skriv et svar til: Tryk/volumen spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.