Matematik

Tredjegradpolynomium

01. februar 2015 af 123matematik123 - Niveau: B-niveau

Hej :)

Hvordan finder man nulpunkt  til tredjegradspolynomium?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2015 af Stats

Newton-Raphtons metode giver en god tilnærmelse (x0 er en gætte værdi)

x1 = x0 - f(x0)/f'(x0)
x2 = x1 - f(x1)/f'(x1)
x3 = x2 - f(x2)/f'(x2)



xn = xn-1 - f(xn-1)/f'(xn-1)

Ellers så mener jeg, at der findes en formel for 3 grads polynomiet

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2015 af peter lind

I  tilfælde hvor alle koefficienter er heltallig og mindst en af løsningerne er rationel, kan man gætte systematisk. I alle andre tilfælde er det ret besværligt se http://da.wikipedia.org/wiki/Tredjegradsligning


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2015 af Soeffi

Søg på formlen i Google. Der vil fremkomme en graf som resultat af søgningen. Den forstørrer du op omkring skæringspunkterne med x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

I gymnasieopgaver vil det enten være tilstrækkeligt at finde rødderne ved hjælp af et CAS-værktøj (lommeregnerens solve-funktion), eller også vil man kunne gætte en simpel rod r, så at polynomiet ved division med (x - r) kan reduceres til et 2.-gradspolynomium, hvis rødder kan beregnes ved at benytte rodformlen for 2.-gradspolynomier.


Skriv et svar til: Tredjegradpolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.