Matematik

afstandsbestemmelse ?

03. marts 2015 af linma (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder med en opgave om afstandsbestemmelse, håber der er nogen som kan hjælpe mig med dette.

Opgaven er vedhæftet :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Beregn kateten |BC| . Man kender kateten |AC| og den hosliggende vinkel A. Benyt udtrykket for tangens til en vinkel i en retvinklet trekant.


Svar #2
03. marts 2015 af linma (Slettet)

okay så man skal sige s*tan(v)= så finder man BC ik ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg har ingen anelse om, hvad du mener med s og v . Man har jo, at

        tan(A) = |BC| / |AC| .

Man kender vinkel A og |AC| og kan så beregne |BC| .


Svar #4
03. marts 2015 af linma (Slettet)

mange tak har fundet ud af det :)


Svar #5
03. marts 2015 af linma (Slettet)

Jeg har også en anden opgave hvis du kunne hjælpe mig med dette.

opgaven vedhæftet 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man kender en side og alle tre vinkler i trekant ABC. Benyt sinusrelationerne til at beregne de to resterende sider. Beregn så højden

        hc = |BC|·sin(B)

(Jeg kan ikke af den uskarpe kopi se, om vinkel B er u eller v).


Svar #7
03. marts 2015 af linma (Slettet)

for at finde CB så har jeg sagt a/sin(A)=c/sin(C)

a=c*sin(A)/sin(C)

a=1,25*sin(35,2)/sin(113,1)=51,6 grader

a=51,6 grader

har jeg regnet rigtige eller retter sagt brugt rigtige formel?


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

a er en side, ikke en vinkel. Dit talresultat er ikke korrekt. Du har taget Arcsin til sidelængden, hvilket ikke giver nogen mening.


Svar #9
04. marts 2015 af linma (Slettet)

undskyld jeg mente det ikke, self. a er en side,men hvad skal jeg så for at beregne sidelængderne .


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Læs forklaringen i #6. Benyt sinusrelationerne til at beregne siden a

        a = c · sin(A) / sin(C)

som du selv var i gang med i #7.

      


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. juli 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. juli 2015 af Soeffi

CAS konstruktion.


Skriv et svar til: afstandsbestemmelse ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.