Matematik

Stamfunktion uden hjælpemidler.

04. marts 2015 af Snitchz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

I en opgave uden hjælpemidler, sidder jeg og er i gang med at udarbejde hvilke stamfunktion der hører til hvilke funktion. Heri har jeg lavet en opgave der siger at jeg skal finde hvilken en der er stamfunktion til en bestemt funktion. I det vedhæftede billede har jeg givet min besvarelse. Jeg tror at jeg har lavet den korrekt, men jeg er lidt usikker på den sidste del ang. skæring i punktet P(1,10). Er min forklaring korrekt? Og er den fyldestgørende nok?
 

Mvh. Snitchz

Vedhæftet fil: Stamfunktion.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2015 af mathon

Stamfunktion.PNG


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2015 af mathon

                          F_1(1)=2\cdot 1^2+3\cdot 1+4=9

                          F_2(1)=1^2+3\cdot 1+6=10

                          F_3(1)=2\cdot 1^2+3\cdot 1+10=15


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Der er da et eller andet galt i opgavens formulering.

Funktionerne F1(x) og F3(x) er begge stamfunktioner til f(x) = 4x + 3 , men ingen af disse to funktioner har funktionsværdien 10 for x = 1.

Funktionen F2(x) er ikke en stamfunktion til f(x), men den opfylder F2(1) = 10 .


Skriv et svar til: Stamfunktion uden hjælpemidler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.