Matematik

reducer udtryk

06. marts 2015 af Sissaanette (Slettet) - Niveau: C-niveau

Reducer det matematiske udtryk

In c = In (c ek•t)

ja jeg er ikke skoleelev , men en gammel mor der gennem årene har prøvet at hjælpe mine børn hen ad vejen:)

nu har de ikke brug for hjælp til mat mere, men min lyst glæde ( egen udfordring) gør at jeg indimellem sider og prøver på at lære nyt:)

hvordan griver man reducering an ?? på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2015 af Heptan

Du kan "fjerne" ln på begge sider ved at opløfte e i disse, idet der gælder

exp(ln a) = a


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2015 af PeterValberg

Jeg anbefaler et "kik" på FriViden.dk
De har rigtig mange gode videoer om matematik mm.
og det bliver grundigt forklaret i et "stille og roligt" tempo.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2015 af mathon

              In c = In (c ek•t)

To tal, der har samme logaritme, er identiske.

              c=c_o\cdot e^{kt}


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man kan også vælge at beholde logaritmerne og i stedet benytte en regneregel for logaritmer

        ln(a · b) = ln(a) + ln(b)

sammen med

       ln(ex) = x .

Man får så

        ln(c) = ln(c0) + ln(ekt) = ln(c0) + k·t

der eventuelt kan skrives

        k·t = ln(c) - ln(c0) = ln(c/c0) .

Det kommer an på sammenhængen, hvilken fremgangsmåde det vil være at foretrække.


Skriv et svar til: reducer udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.