Matematik

firkant, længde, bestemmelse af længder og vinkler

29. marts 2015 af Carstenhanse (Slettet) - Niveau: B-niveau

HJÆLP MODTAGES MED GLÆDE 

På figuren ses en firkant. BILLEDE VEDHÆFTET 

Vinkel C = 90 grader. 

Andre vinkler mm. er på det vedhæftet dokument 

a) bestem længden af BC 

B) bestem længden af AD 

C) bestem arealet af firkanten ABCD 

Vedhæftet fil: firkant mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2015 af mathon

firkant mat.png


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2015 af mathon

          \left | BC \right |=\sqrt{200^2-160^2}


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2015 af mathon

      \frac{\left | AD \right |}{\sin(47{,}9^{\circ})}=\frac{200}{\sin(87{,}7^{\circ})}


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2015 af mathon

Arealet af firkant ABCD er summen af trekantarealerne ACD og ABD:

               \frac{1}{2}\cdot \left | BC \right |\cdot \left | CD \right |+\frac{\left | BD \right |}{2}\cdot \frac {\sin(47{,}9^{\circ}+87{,}7^{\circ})}{\sin(87{,}7^{\circ})}

              


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2015 af mathon

korrektion:

Arealet af firkant ABCD er summen af trekantarealerne ACD og ABD:

               \frac{1}{2}\cdot \left | BC \right |\cdot \left | CD \right |+\frac{\left | BD \right |}{2}\cdot \frac {\sin(47{,}9^{\circ})\cdot \sin(47{,}9^{\circ}+87{,}7^{\circ})}{\sin(87{,}7^{\circ})}


Svar #6
31. marts 2015 af Carstenhanse (Slettet)

Men svar a) og b) som er henholdsvis længden af BC og længden af AD, skal jo først regnes før jeg kan finde arealet af firkanten ABCD

Så hvordan finder jeg længden af BC og AD? 


Skriv et svar til: firkant, længde, bestemmelse af længder og vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.