Matematik

Eksponentiel

19. april 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

opgave er vedhæftet. Ved ikke helt hvad jeg skal gøre?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2015 af mathon

                                             x              0            5
                                             y          3.280    10.000

da
      x er antal år efter 2000
 

                     y2/y1 = aΔx

                     10.000 / 3.280 = a5

                      a = (10.000 / 3.280)0,2

 
                            
y = 3.280·ax


Svar #2
19. april 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Hvordan finder jeg så b? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2015 af mathon

#2

                             3.280 = b·a0


Svar #4
19. april 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

er opgave b) så: y = 1.24·5+3280 = 3286.2 ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2015 af mathon

opgave b)
                     f(10) = 3.280·1,2497610


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Året 2010 ligger 5 år efter år 2005, som igen er 5 år efter år 2000. Modellens forudsigelse for år 2010 kan da findes ved at gange tallet for 2005 med den 5-årige fremskrivningsfaktor, dvs.

        f(10) = f(5) · f(5)/f(0) = 10000 · 10000/3280 = 30487,8


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. april 2015 af Soeffi


Skriv et svar til: Eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.