Matematik

Udviklig af antal

06. februar 2015 af Hallotheremath (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.
 Jeg har nu siddet og bøvlet med en opgave i noget tid, og søger nu efter hjælp. Håber der er en venlig sjæl der kan hjælpe :)

Opgaven er i den vedhæftede fil

Vedhæftet fil: Alexanderparakitter.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2015 af Soeffi

Hvor langt er du kommet?


Svar #2
06. februar 2015 af Hallotheremath (Slettet)

Jeg har ikke lavet noget af det 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2015 af peter lind

Indsæt y og x for de to år i formlen. Det giver to ligninger til bestemmelse af a og b


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2015 af PeterValberg

Eller se video nr. 3 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

PS: det hedder udvikling...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
06. februar 2015 af Hallotheremath (Slettet)

pvm. ups taste fejl


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2015 af mathon

                          \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}

                          a=\left (\frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}


Svar #7
06. februar 2015 af Hallotheremath (Slettet)

What?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. februar 2015 af mathon

betragt:    
                 y_2=b\cdot a^{x_2}
                 y_1=b\cdot a^{x_1}               divder venstre- og højresider

                 \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}             opløft i \frac{1}{x_2-x_1}    på begge sider

                 \left (\frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}=\left (a^{x_2-x_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}=a

                


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. februar 2015 af mathon

Du har så
                     a=\left ( \frac{10.000}{3280} \right )^{\frac{1}{2005-2000}}=\left ( \frac{10}{3,28} \right )^{\frac{1}{5}}=\left ( \frac{10}{3,28} \right )^{0,2}


Skriv et svar til: Udviklig af antal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.