Matematik

Differentialregning (sum 0g 1/x)

15. maj 2024 af Mariae06 - Niveau: B-niveau

Hej derude! 

Vi er to som skal fremlægge i matematik om Differentialregning (sum 0g 1/x). 

Vi har lavet en lille præsentation af beviset for sumregnereglen, men vi er simpelthen en smule lost ift hvordan vi skal lave en præsentation af 1/x. Vi ved at det har meget med sumregnereglen men ved ikke helt hvorda vi skal komme igang. 

Tak for hjælpen:)))))


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2024 af mathon

                       \small \small \begin{array}{lllllll} \left ( \frac{1}{x} \right ){}'=\left ( x^{-1} \right ){}'=-1\cdot x^{-1-1}=-1\cdot x^{-2}=\frac{-1}{x^2} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2024 af Depresso

Svar #1 beviser hvordan man skal gøre det, men i har brug for mere end bare sumreglen for at kunne løse det på den måde. Han bruger nemlig potensreglen (Power rule) som siger:

\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}x^n=nx^{n-1}

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2024 af peter lind

f(x) = 1/x

udregn  (f(x+h)-f(x))/h  sæt resultatet af f(x+h)-f(x) på fælles brøkstreg og fotkort med h. Lad derefter h->0


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2024 af Eksperimentalfysikeren

Reglen for xn kan ikke bruges som bevis, da beviset for den benytter, at n>0.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2024 af AMelev

Se evt.  dette link.


Skriv et svar til: Differentialregning (sum 0g 1/x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.