Matematik

Hvor meget tjener Malthe i alt om måneden?

29. april kl. 08:52 af isab235a - Niveau: 7. klasse

Opgave 5: Malthe arbejder to steder efter skole. Det ene sted tjener han 2460 kr. om måneden, det andet sted tjener han tredjedel af det.


 

a) Hvad tjener Malthe i alt om måneden?

     Han sparer 3/16 af sin samlede løn op hver måned.

b) Hvor meget er det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april kl. 20:11 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april kl. 20:11 af ringstedLC

a)

\begin{align*} \textup{Indtjening} &= 1\cdot \textup{l\o n}+\tfrac{1}{3}\cdot \textup{l\o n} \\ &= \tfrac{3}{3}\cdot \textup{l\o n}+\tfrac{1}{3}\cdot \textup{l\o n} \\ &= \Bigl(\tfrac{3}{3}+\tfrac{1}{3}\Bigr)\cdot \textup{l\o n} \\ \textup{Indtjening} &= ...\;(\textup{kr.}) \end{}

b)

\begin{align*} \textup{Opsparing} &= \tfrac{3}{16}\cdot \textup{Indtjening} \\ \textup{Opsparing} &= ...\;(\textup{kr.}) \end{}


Skriv et svar til: Hvor meget tjener Malthe i alt om måneden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.