Matematik

Eksamen spørgsmål

05. maj kl. 08:44 af stephander - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til at svare på det her spørgsmål. Emnet er harmoniske svingninger. 

Gør rede for konstanterne A, B, C og D. Deres grafiske betydning. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj kl. 19:36 af jl9

Hej,

Der er amplitude, vinkelfrekvens, faseforskydning og en forskydningskonstant. Det er bedre hvis du uploader et billede af hele opgaven da det kan være forskelligt hvilke bogstaver der bruges.


Svar #2
05. maj kl. 21:53 af stephander

Det jeg har skrevet er hele spørgsmålet

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj kl. 17:18 af jl9

Kunne du skrive formlen op så vi kan se hvad bogstaverne er? Er det f.eks. sådanher?

f(t)=A\cdot\sin{(B\cdot t+C)}+D

Eller?


Svar #4
06. maj kl. 20:10 af stephander

Ja det er den formel hvor jeg så skal forklare hvad bogstaverne er

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj kl. 17:57 af jl9

A er amplituden. Jo større værdi for A, jo højere svinger grafen op og ned.

B er vinkelfrekvensen. Jo større værdi for B, jo flere svingninger har grafen.

C er faseforskydningen. Værdien af C forskyder grafen til siden.

D er en forskydningskonstant/ligevægtskonstant. Værdien af D forskyder grafen op og ned.

Prøv og tegn to grafer, den ene med alle konstanter sat lig 1, og den anden graf hvor du ændrer en af konstanterne. Se også evt. https://www.studienet.dk/harmoniske-svingninger/matematik


Skriv et svar til: Eksamen spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.