Matematik

a)Hvor høj skal kassen være i cm ? b)Hvad er arealet af bunden på kassen i cm²

29. april kl. 09:04 af isab235a

Opgave 7: Familien hansen lever af at producere kasser. En kunde bestiller en kasse af pap, der skal kunne rumme præcis 54 liter. Den skal være 30 cm bred og 40 cm lang.

  a)Hvor høj skal kassen være i cm ?

                                                                                   

    b)Hvad er arealet af bunden på kassen i cm²


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april kl. 11:44 af jona409u

a) Hvor høj skal kassen en kasse som er 40cm lang og 30cm bred være hvis den skal rumme 54 liter?

Liter omregnes til cm^3 ved forhold 1:1000

54 * 1000 = 54.0000

Relevante variable indsættes i formel for areal af en kasse 

V = Højde * Længde * Bredde

54000 = 30 * 40 * x

x isoleres

540000 / 30 / 40 = x

Ligning løses 

x = 45

b)Hvad er arealet af bunden på kassen i cm²

A = Længde * Bredde 

A = 40 * 30 = 1200 cm3


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april kl. 18:39 af ringstedLC

#0

- Opret kun ét indlæg pr. opgave!

- Giv indlægget en beskrivende (eller sigende) overskrift.

- Beskriv hvad du har selv fundet ud af og stil konkrete spørgsmål til dét som du ønsker hjælp til.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april kl. 18:39 af ringstedLC

#1

a) Hvor høj skal kassen en kasse som er 40cm lang og 30cm bred være hvis den skal rumme 54 liter?

Liter omregnes til cm^3 ved forhold 1:1000

54 * 1000 = 54.0000

Formentlig en tastefejl:

 \begin{align*} 54 \cdot 1000 &= {\color{Red}54000}=54.000 \end{}

#1

Relevante variable indsættes i formel for areal af en kasse 

V = Højde * Længde * Bredde

54000 = 30 * 40 * x

... for volumet af en kasse. Desuden er det "Højde", der sættes lig med  x:

\begin{align*} V=b\cdot h\cdot l \Rightarrow h &= \frac{V}{b\cdot l} \\ h &= \frac{54000}{30\cdot 40} \\ h &= 45\textup{{\color{Red}\;cm}} \end{}

og resultatet skal have enheden med.

#1

b)Hvad er arealet af bunden på kassen i cm²

A = Længde * Bredde 

A = 40 * 30 = 1200 cm3

\begin{align*} A=b\cdot l &= 30\textup{\;cm}\cdot 40\textup{\;cm} \\ A &= 1200\textup{\;cm}^{{\color{Red}2}} \end{}

Husk: Man har 10 min. til at redigere et indlæg.


Skriv et svar til: a)Hvor høj skal kassen være i cm ? b)Hvad er arealet af bunden på kassen i cm²

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.