Matematik

Det generelle funktionsbegrebet, Matematisk analyse Bind 1,(Knut Sudsæter)

En time siden af ca10 - Niveau: Universitet/Videregående

Opgave 2.6.2

La f være en funksjon fra en mengde til en mengde B

Vis:

(i)  Hvis  A1 er en delmengde av A, la f(A1) være mengden av alle f(x) ∈ B der x ∈ A1 : f(A1) = { f(x) ∈ B :  x ∈ A1 }: Hvis A1 og A2 er to delmengder av A, vis at

(1)  f(A∩ A2) ⊆ f(A1) ∩ f(A2),                   (2)  f(A1 ∪ A2) = f(A1) ∪ f(A2).

Kan du forklare hvorfor det ikke altid er likhet i (1)?

(ii)  Hvis B1 er en delmengde av B, la f-1 (B1) være mengden av alle x ∈ A slik at f(x) ∈ B1 : f-1 (B1) = { x ∈ A : f(x) ∈ B1 } : Hvis B1 og B2 er to delmengder av B, vis at

(1)  f-1 (B1 ∩ B2) = f-1 (B1) ∩ f-1 (B2)

(2) f-1 (B1 ∪ B2 ) = f-1 (B1) ∪ f-1 (B2)

Se evt den vedhæftede fil, der kan man se opgaveteksten på en nemmere måde.

Mit spørgsmål er, hvordan løser man opgave 2.6.2 (i) og (ii) for jeg har ingen anelse om hvordan man løser opgave 2.6.2 (i) og (ii).

På forhånd tak 


Skriv et svar til: Det generelle funktionsbegrebet, Matematisk analyse Bind 1,(Knut Sudsæter)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.