Matematik

Parallelogram

19. maj 2024 af AnerDetIkJo - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder med opgaven der hedder bestem arealet af det parallelogram der udspændes af vektor a, b og c. Hvordan griber jeg det an, jeg har kun kunne finde oplysninger om det når man har to vektorer.


Svar #1
19. maj 2024 af AnerDetIkJo

De har disse oplysninger

Vedhæftet fil:abc vektorer.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2024 af ringstedLC

Det må være to -, eller måske tre, parallelogrammer. Vedhæft eventuelt hele opgaven!


Svar #3
20. maj 2024 af AnerDetIkJo

Her er hele opgaven


Svar #4
20. maj 2024 af AnerDetIkJo

Det ligner ikke den kom med

Vedhæftet fil:Hele opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2024 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2024 af ringstedLC

b) 

\begin{align*} A_{parall.} &= \Bigl|\,\textup{det}\bigr(\vec{a},\vec{b}\,\bigr)\Bigr| &&\textup{formel (61), STX A} \\ A_{\vec{a}+\vec{b},\,\vec{c}}&= \Bigl|\,\textup{det}\bigr(\vec{a}+\vec{b},\vec{c}\,\bigr)\Bigr| &&,\; \vec{a}+\vec{b}=\binom{1+4}{3-2} \end{align*}

NB. Vedhæft fremover opgaverne som billedfiler eller afskriv dem korrekt!


Svar #7
20. maj 2024 af AnerDetIkJo

Tak men det giver ikke mening, og har fået at det er facit 98


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2024 af ringstedLC

Det giver mening:

 \begin{align*} A_{\vec{a}+\vec{b},\,\vec{c}} &= \Bigl|\,\textup{det}\bigr(\vec{a}+\vec{b},\vec{c}\,\bigr)\Bigr| &&,\; \vec{a}+\vec{b}=\binom{1+4}{3-2} \;,\;\vec{c}=\binom{3}{-19} \\ &= \bigl|(1+4)\cdot (-19)-(3-2)\cdot 3\bigr| \\ A_{\vec{a}+\vec{b},\,\vec{c}} &= \bigl|-95-3\bigr|=98 \end{align*}


Skriv et svar til: Parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.