Kemi

To spørgsmål omkring 250 ml 0,2% klorhexidin

19. maj 2024 af 123natur - Niveau: A-niveau

Glas 1 indeholder 250 ml 0,2 % Klorhexidin.

1. Hvad betyder 0,2% ?

2. Fra glas 1 hælder du 50 ml i glas 2, og derefter hælder du disse 50 ml fra glas 2 tilbage i glas 1. Begrund om du stadigvæk har 0,2 % Klorhexidin i glas 1 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2024 af stpp

1: Måske at koncentrationen af klorhexidin er 0,2% i en 250ml opløsning..?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2024 af ringstedLC

#1 Ja!

\begin{align*} 1\;\textup{del klorhexidin til 500 dele vand} &= \frac{1}{500}\cdot 100\% =\frac{1}{5}\%=0.2\% \end{align*}

2. Du kan beregne volumerne af ren klorhex. i de to glas (glas 1 "efter" og glas 2) og så beregne koncentrationen efter sammenhældningen af de to volumer.


Skriv et svar til: To spørgsmål omkring 250 ml 0,2% klorhexidin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.