Kemi

Hvad er addition

02. maj 2025 af Birthe83 - Niveau: B-niveau
Giv et eksempel på addition og elimination

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2025 af ringstedLC

Addition ≈ lægge sammen.

Elimination ≈ fjerne, udelukke.

Bruges fx ved løsning af ligninger for at isolere x.

\begin{align*} x-a &= b \\ x-a+a &= b+a &&,\;a\;\textup{adderes p\aa\;begge sider} \\ x &= b+a &&\;\;\textup{for at elimininere\;}a\;\textup{p\aa\;siden med\;}x \\ \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2025 af StoreNord

Google is your friend:

https://www.google.com/search?client=ubuntu&channel=fs&q=addition+i+kemi

https://www.google.com/search?client=ubuntu&channel=fs&q=ellimination+i+kemi


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2025 af ringstedLC

Undskyld #0; jeg overså at det er et kemi-spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2025 af AngelOneOne

Hej,

Addition sker gennem additionsreaktioner, hvor man tilføjer (altså adderer) noget, for eksempel et halogen, til en forbindelse.

Eliminering sker gennem elimineringsreaktioner, og er det omvendte af en additionsreaktion, hvor man fjerner (altså eliminerer) noget, for eksempel et halogen, fra en forbindelse.

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Hvad er addition

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.