Kemi

Mængdeberegninger og titrering

10. maj 2025 af upontheabyss - Niveau: B-niveau

Jeg har opstillet et 'udvidet' mængdeberegning skema med

c

V

m

M

N

Også  jeg skrevet OH- som en af reaktionerne øverst i mængdeberegningsskemaet

Men kan man godt sige c(OH-)? eller er det [OH-]?

desuden, hvis V(NaOH)=5 mL er V(OH-)=5 mL?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2025 af mathon

Og så  har jeg skrevet OHsom en af reaktanterne øverst i mængdeberegningsskemaet

Men kan man godt sige c(OH-)? eller er det [OH-]?     c(OH-) er den formelle koncentration.    

                                                                                      [OH-] er den aktuelle koncentration.

desuden, hvis V(NaOH)=5 mL er V(OH-)=5 mL?          Ja,


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2025 af mathon

Prøv

.
                   \Large\begin{array}{|l|c|c|c|c|c|c|c|}\textbf{reaktion} &syre&+&OH^-&\rightarrow&base&+&H_2O\\ \hline \textbf{masse}/\mathrm{g}&&&&&&&\\ \hline\textbf{molmasse}/\mathrm{\frac{g}{mol}}&&&&&&&\\ \hline \textbf{antal mol}&&&&&&&\\ \hline \textbf{koefficienter}&&&&&&&\\ \hline \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2025 af mathon

eller for monohydron syre:

                                               \large\begin{array}{llllll} V_\mathrm{syre}\cdot c_\mathrm{syre}=V_\mathrm{OH^-}\cdot c_\mathrm{OH^-}\\\\ c_\mathrm{syre}=\frac{V_\mathrm{OH^-}}{V_\mathrm{syre}}\cdot c_\mathrm{OH^-}\ \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2025 af mathon

                                              \textup{masse\,=\,(antal mol )\,x (molmassen)}

                                              \large \begin{array}{lllllll} m=n\cdot M \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2025 af mathon

                         \large \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|c|} \textbf{reaktion}&\textup{syre}&+&OH^-&\rightarrow&\textup{base}&+&H_2O\\ \hline V&&&&&&&\\ \hline c&&&&&&&\\ \hline n&&&&&&& \\ \hline M&&&&&&&\\ \hline m&&&&&&&\\ \hline \end{}


Skriv et svar til: Mængdeberegninger og titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.