Kemi

Syre-basereaktioner

22. maj 2025 af Amigosundostres - Niveau: C-niveau

Hej med jer, jeg er igang med mit eksamensspørgsmål til kemi C og har følgende sp. som er ikke forstår: Hvordan mængdeberegning kan anvendes på syre-baserekationer? 

VH Amigos


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2025 af mathon

Du har
                   \begin{array}{lllllll} n=V\cdot c\\\\ m=n\cdot M=V\cdot c\cdot M\qquad M \textup{ er molmassen} \end{}


Svar #2
22. maj 2025 af Amigosundostres

Kan du forklar mig, hvorfor du gør det? Hvad betyder mængdeberegning? Lærens spørgsmål er ikke klar for mig


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2025 af mathon

Mængden kan både betyde massen og antal mol.

Hvis du kan begge dele, kan du ikke komme galt af sted.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2025 af mathon

eks.
             \begin{array}{lllllll} 50\;\mathrm{mL}\; 0.24\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \;CH_3COOH \qquad M=60.05\;\mathrm{\frac{g}{mol}}\\\\n=(0.050\;\mathrm{L})\cdot \left(0.24\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )=0.012\;\mathrm{mol}\\\\ m=n\cdot M =(0.012\;\mathrm{mol})\cdot \left(60.05\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \right )=0.7206\;\mathrm{g} \end{}


Svar #5
22. maj 2025 af Amigosundostres

Tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2025 af mathon

#4 bør være


             \begin{array}{lllllll} 50\;\mathrm{mL}\; 0.24\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \;CH_3COOH \qquad M=60.05\;\mathrm{\frac{g}{mol}}\\\\n=(0.050\;\mathrm{L})\cdot \left(0.24\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )=0.012\;\mathrm{mol}\\\\ m=n\cdot M =(0.012\;\mathrm{mol})\cdot \left(60.05\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \right )=0.72\;\mathrm{g} \end{}


Skriv et svar til: Syre-basereaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.