Matematik

sandsynlighedsregning

13. maj kl. 20:22 af Astrid2911 - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg er lidt tvivl om hvordan man løser denne opgave

er det korrekt at

a) er 17! eller bare 17 forskellige udfald?

b) er det korrekt at anvende formelen for permutationer?

er ret blank på de andre opgaver

Vedhæftet fil: sandsynlighedsregning.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj kl. 21:31 af M2023

#0. Billedet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj kl. 22:49 af ringstedLC

a) Se formel (169)

b)

Permutationer: Mulige, når rækkefølgen har betydning.

Kombinationer: Mulige, når rækkefølgen er ligegyldig, hvilket den er her. Men ved sandsynlighed skal du altid finde:

\begin{align*} P(5\,\textup{gr\o nne}) &= \frac{\textup{gunstige}}{\textup{mulige}}= \frac{5\,\textup{gr\o nne}}{\textup{mulige}}=\frac{K(5,5)}{K(17,5)} \end{align*}

 

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj kl. 22:50 af ringstedLC

c) Der skal trækkes netop 3 eller netop 4 eller netop 5 grønne.

\begin{align*} P(3\,\textup{gr\o nne},2\,\textup{r\o de})=P_3 &= \frac{3\,\textup{gr\o nne}}{\textup{mulige}}\cdot \frac{2\,\textup{r\o de}}{\textup{mulige}} \\ P(4\,\textup{gr\o nne},1\,\textup{r\o d})=P_4 &= \frac{4\,\textup{gr\o nne}}{\textup{mulige}}\cdot \frac{1\,\textup{r\o de}}{\textup{mulige}} \\ P(5\,\textup{gr\o nne})=P_5 &= \frac{5\,\textup{gr\o nne}}{\textup{mulige}} \\ P(3\,,4\,,5\,\textup{gr\o nne}) &= P_3+P_4+P_5 \end{align*}

Se eventuelt additionsprincippet, formel (166).

d) 

\begin{align*} P_\% &= \frac{\textup{gunstige}}{\textup{mulige}}\cdot 100\% \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj kl. 11:13 af PeterValberg

Video om grundlæggende sandsynlighed < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
14. maj kl. 11:44 af Astrid2911

skal jeg så anvende kombinationer i b?


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. maj kl. 11:50 af PeterValberg

b) Det må være

P(5 \text{ gr\o nne})=\frac{K(10,5)}{K(17,5)}\approx 0,041

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj kl. 22:38 af ringstedLC

#6 Tak for rettelsen som selvfølgelig også skal bruges i c).


Skriv et svar til: sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.