Matematik

Diffrentialligning

18. maj kl. 11:08 af wakandaforeve - Niveau: A-niveau

Hej, jeg døjer med problemer med dette sprørgsmål, kan nogle hjælpe?

Vis, hvordan man ved at antage en sammenhæng mellem N^' (t) og N(t) kan opstille en differentialligning, hvis løsning giver henfaldsloven.  hvordan man vil lave denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj kl. 12:09 af Anders521


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. maj kl. 12:18 af ringstedLC

\begin{align*} y=c\cdot e^{k\,x} \Rightarrow y'=k\cdot c\cdot e^{k\,x} &= k\cdot y &&\textup{formel (176)} \\ N(t) &= N_0\cdot e^{-k\,t}\qquad & \\ N'(t)=\frac{\mathrm{d} N}{\mathrm{d} t} &= (...) \end{align*}


Svar #3
18. maj kl. 15:42 af wakandaforeve

??Gør rede for begrebet 1. ordens differentialligninger og deres løsninger. Gør specielt rede for differentialligninger af typen  


Svar #4
18. maj kl. 15:43 af wakandaforeve

Tak for det andet gutter. Stor hjælp.


Skriv et svar til: Diffrentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.