Matematik

vektorregning

13. maj kl. 21:42 af Astrid2911 - Niveau: B-niveau

hej

er virkelig i tvivl om hvordan man løser denne her opgave

tak på forhånd

Vedhæftet fil: vektorregning.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj kl. 21:53 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj kl. 21:59 af peter lind

1) se formel 61 i din formelsamling

2) se formel 55 i din formelsamling

3) se formel 51 eller 52 i din formelsamling. Den giver en ligning i t som du må løse


Svar #3
13. maj kl. 22:09 af Astrid2911

okay, tak for hjælpen 

skal jeg bare indsætte 2 på t's plads


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj kl. 22:32 af peter lind

ja


Svar #5
13. maj kl. 22:39 af Astrid2911

ok, jeg forstår bare ikke helt hvor jeg skal opstille en ligning 3)


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj kl. 01:08 af ringstedLC

3)

\begin{align*} \cos(v) &= \frac{\vec{a}\cdot \vec{b}}{|\vec{a}|\cdot |\vec{b}|}=\frac{a_1\,b_1+a_2\,b_2}{\sqrt{{a_1}^2+{{a_2}^2}}\cdot \sqrt{{b_1}^2+{b_2}^2}} \\ \cos(60^{\circ})=\frac{1}{2} &= \frac{-t^2+(t+1)^2}{\Bigl(\sqrt{t^2+(t+1)^2}\Bigr)^{\!2}} &&,\;{a_1}^2={b_1}^2\;,\;a_2=b_2 \\ t^2+(t+1)^2 &= 2\cdot \bigl(-t^2+(t+1)^2\bigr) \\ &= -2\,t^2+2\cdot (t+1)^2 \\ 3\,t^2-(t+1)^2 &= 0 \\ 2\,t^2-2\,t-1 &= 0 \Rightarrow t=\left\{\begin{matrix} ...\\ ...\end{matrix}\right. \end{align*}


Skriv et svar til: vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.