Kemi

Fortyndinger

19. april 2015 af Joe11111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp.. skal lave nogle opgaver men sidder fast i disse to opgaver. Nogen der vil hjælpe og forklare? :)

1. Man fortynder 15,0 mL 1,35 mol/L Na2CO3 til 500 mL, hvad bliver koncentrationen af den fortyndede opløsning?

2.Hvor mange mL 5,00 M HCl-opløsning skal vi bruge til fremstilling af 2,00 L 0,820 M HCl-opløsning ved fortynding?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2015 af mathon

1.
          fortyndingsfaktor:
                                          \frac{500}{15}=\frac{100}{3}

                       c_{fort}=\left ( 1{,}35\; M \right )\cdot \frac{3}{100}


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2015 af mathon

2.
         Ønsket stofmængde:
                                             n_{\o nsket}=(2{,}00\; L)\cdot \left ( 0{,}820\; M \right )
         hvoraf
                                             V\cdot \left ( 5{,}00\; M \right )=(2{,}00\; L)\cdot \left ( 0{,}820\; M \right )

                                              V=(2{,}00\; L)\cdot \frac{\left ( 0{,}820\; M \right )}{\left ( 5{,}00\; M \right )}
 


Skriv et svar til: Fortyndinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.