Matematik

Stamfunktion

19. april 2015 af SvenOlee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe den her opgave an?:

Bestem den stamfunktion til funktionen f (x)=((2x+5)/(x-1)), x > 1, hvis graf har linjen med ligningen y=5.5*x-0.5som tangent.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Find først en stamfunktion F(x) til funktionen

        f(x) = (2x+5)/(x-1) = 2 + 7/(x-1) , x > 1 .

Bestem x-koordinaten x0 for røringspunktet for tangenten ved at løse ligningen

        f(x0) = 5,5 .

y-koordinaten y0 for røringspunktet findes da som

        y0 = 5,5·x0 - 0,5

og integrationskonstanten k i stamfunktionen F(x) bestemmes da af betingelsen

        F(x0) = y0 .


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.