Matematik

Golden Gate Bridge, polynomier

20. april 2015 af arongreve (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har lige brug for hjælp til en opgave, ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre, så hjælp ville være meget værdsat.


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Bestem forskriften for polynomiet  f(x) = ax2 + bx + c  ud fra oplysningerne:

        f(0) = 220
        f(1280) = 220
        f(640) = 80

Man ser, at   polynomiet f(x) - 220 har rødderne x = 0 og x = 1280, og man kan så benytte oplysningen for f(640) til at bestemme konstanten a.

        f(x) - 220 = a·x·(x - 1280)


Svar #2
20. april 2015 af arongreve (Slettet)

Det kan da ikke passe at a = -0.000537?

Hvad har jeg gjort forkert her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er heller ikke korrekt. Polynomiet f(x) - 220 har jo ikke nulpunkt ved x = 640. Angiv den eksakte værdi først. Man har

        80 - 220 = a·640·(640-1280) = -a·6402 ,

        a = 140/6402 ≈ 0,000341797


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. juli 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. juli 2015 af Soeffi

CAS løsning.


Skriv et svar til: Golden Gate Bridge, polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.