Matematik

Stamfunktion

03. maj 2015 af GymC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en opgave der hedder, 
 

bevis at F(x)=2*x5+4*x2-ln(x)+e2*x er stamfunktion til f(x)=10*x4+8*x-1/x+2*e2*x

Jeg er klar over at jeg skal differentiere min stamfunktion, for at kunne bevise det.
Dog, når jeg differentierer det, synes jeg ikke at det bliver det samme, så jeg kan ikke helt finde ud af hvad jeg gør galt.

Jeg får det til: 5x4+2x-1/x+e2*x 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2015 af DaenerysTargaryen (Slettet)

F(x)=2*x5+4*x2-ln(x)+e2*x

F'(x)=2*5x^4+4*2x-1/x+2*e2*x dette skal reduceres: F'(x)=10x4+8x-1/x+2*e2*x

Husk, at tallene, der ganges med x'erne skal blive og ganges med det tal der trækkes ned, f.eks. 2*5


Svar #2
03. maj 2015 af GymC (Slettet)

Det giver mere mening så, tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.