Fysik

Bestemmelse af tyngdeacceleration

04. maj 2015 af SneUgle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej
Jeg har fået den opgave at bestemme tyngdeaccelerationen  og mit emne er mekanik. Jeg har ingen opgaveformulering, det er blot en af de ting der står jeg skal. Hvordan og hvorledes kan man bestemme det vha mekanik? Er helt lost


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2015 af mathon

Forsøg på skråplan med elevationsvinkel \alpha.

På skråplanet er accelerationen
                                                         a=g\cdot \sin(\alpha )

Sammenhængen mellem højden h og afstanden på skråplanet l
er:
                                                           l=\frac{h}{\sin(\alpha )}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2015 af Jerslev

#0: Eller frit fald.

Du må da have lavet forsøg i løbet af undervisningen, hvorfra g kan udledes.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2015 af mathon

eller

         Frit fald forsøg med tempograf.


Svar #4
04. maj 2015 af SneUgle (Slettet)

Jeg har lavet forsøg med frit fald før. Skal jeg så bruge formlen y = ½*g*t^2 og isolere g eller?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2015 af mathon

Det var da en mulighed.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2015 af Jerslev

#4: Du har nok nogle data af forskellige y-værdier til forskellige t-værdier. Brug dem samt en graf til at finde g.

- - -

mvh

Jerslev


Skriv et svar til: Bestemmelse af tyngdeacceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.