Matematik

Konstruktion af det gyldne snit

06. maj 2015 af roskil (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 

jeg er igang med at lave en konstruktion/bevise af det gyldne snit, og er stødt på følgende i en bog:

\frac{1}{\Phi }*|AB|=a \Leftrightarrow (1-\Phi )*|AB|=a

Og jeg forstår ikke hvordan 1/phi kan blive til (1-phi). kan nogen forklare?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2015 af hstreg (Slettet)

Som du sikkert ved er Φ defineret som den ene, af de to, løsninger til følgende andengadsligning

\Phi^2 - \Phi -1 = 0 \hspace{9pt}\Rightarrow\hspace{9pt} \Phi(\Phi - 1) = 1 \hspace{9pt}\Rightarrow\hspace{9pt} \Phi^{-1} = \Phi - 1

****Bemærk at du har lavet en fortegnsfejl, i det udtryk du har angivet.****


Skriv et svar til: Konstruktion af det gyldne snit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.