Kemi

elektrolyt

21. maj 2015 af seyed21 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En galvanisk celle er givet ved cellediagrammet: Al(s)|Al^3+( aq,1,00 M)  | Zn^2+( aq, 1,00 M)|Zn(s).  [E_{celle}^{0}]  er 0,90 V. Temperaturen 298,15 K.

Beregn DeltaG(standard)

Hej. Jeg har lavet opgaven og fået det rigtige svar, ved at bruge ligningen: DeltaG(standard)= -z*F*E(celle) , men mit spørgsmål er hvordan jeg finder z? Er der nogle der kan forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2015 af Heptan

z er vilkårlig og angiver hvor mange elektroner der overføres jf. reaktionsskemaet. Til den vilkårlige værdi z hører den vilkårlige ΔGo-værdi, som er i overensstemmelse med reaktionsskemaet.

Andre typiske symboler for z er n og ν (nu).


Svar #2
21. maj 2015 af seyed21 (Slettet)

Ah tak ! Men her er z = 6 hvilke jeg ikke helt kan se. jeg fik det til 2 hvilket angiveligt var forkert. Kan du måske forklare hvorfor z er 6 i dette tilfælde :)?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. maj 2015 af Heptan

For z = 6 overføres 6 elektroner fra reduktant til oxidator. Heraf fås reaktionsskemaet

(1) + (2)       2 Al (s) + 3 Zn2+(aq)   →   2 Al3+(aq) + 3 Zn (s)

Det er let at se, når bruttoreaktionen opdeles i to halvreaktioner:

(1)       2 Al (s) → 2 Al3+(aq) + 6 e-

(2)       3 Zn2+(aq) + 6 e- → 3 Zn (s)


Svar #4
21. maj 2015 af seyed21 (Slettet)

Tak for din forklaring ! :) Jeg forstår det nu.


Skriv et svar til: elektrolyt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.