Matematik

Stamfunktion og logaritme

25. maj 2015 af Linda95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej nogen der er venlige og kan hjælpe med disse to små opgaver, og helst med alle mellemregninger så jeg kan følge med. 

Tak på forhånd. 


Svar #1
25. maj 2015 af Linda95 (Slettet)

Finde logaritmen er følgende. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. maj 2015 af mathon

Skærmbillede 2015-05-25 kl. 09.49.02.png


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. maj 2015 af mathon

             F(x)=\int \frac{2\sqrt[3]{x}+3x^2}{x}\, \textup{d}x=\int \left (2x^{-\frac{2}{3}}+3x \right ) \textup{d}x=6x^{\frac{1}{3}}+\frac{3}{2}x^2+k

             F(x)=6x^{\frac{1}{3}}+\frac{3}{2}x^2+k

             F(1)=6\cdot 1^{\frac{1}{3}}+\frac{3}{2}\cdot 1^2+k=0

             F(1)=6+\frac{3}{2}+k=0

                              k=-\frac{15}{2}

             F(x)=6x^{\frac{1}{3}}+\frac{3}{2}x^2-\frac{15}{2}


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. maj 2015 af mathon

Skærmbillede 2015-05-25 kl. 09.49.20.png


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2015 af alexandersvanholm

   


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. maj 2015 af mathon

Logaritmefunktioner er proportionale:

                        \log_2(x)=k\log_{10}(x)

                        k=\frac{\log_{2}(2)}{\log_{10}(2)}=\frac{1}{\log_{10}(2)}

hvoraf
                        \log_2(x)=\frac{\log_{10}(x)}{\log_{10}(2)}=16

                                              \log_{10}(x)=16\cdot \log_{10}(2)

                                              x=10^{16\cdot \log_{10}(2)}


Svar #7
25. maj 2015 af Linda95 (Slettet)

Mange tak for hjælpen Mathon! 

Jeg vil høre dig om du kan se om jeg har reduceret dette udtryk rigtigt? 


Svar #8
25. maj 2015 af Linda95 (Slettet)

Og kan du også vise hvordan du vil beregne x her? Jeg kan se det er let men vil rigtig gerne se dine mellemregninger. 


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. maj 2015 af mathon

                                \sqrt[3]{64\cdot a^{12}\cdot b^6}=\sqrt[3]{4^3\cdot (a^4)^3\cdot (b^2)^3}=4\cdot a^4\cdot b^2


Brugbart svar (1)

Svar #10
25. maj 2015 af mathon

Skærmbillede 2015-05-25 kl. 11.50.47.png


Svar #11
25. maj 2015 af Linda95 (Slettet)

Var min ikke reduceret rigtigt og det skal løses som #9? 

Hvad gjorde du af 64? Hvordan blev det første led til 4^3?


Brugbart svar (1)

Svar #12
25. maj 2015 af alexandersvanholm

\frac{15}{2x}=6

2x\frac{15}{2x}=2x6

15=12x

\frac{12x}{12}=\frac{15}{12}

x=\frac{5}{4}


Brugbart svar (1)

Svar #13
25. maj 2015 af alexandersvanholm

#11

4^3=64

4*4=16*4=64


Svar #14
25. maj 2015 af Linda95 (Slettet)

Mange tak!!! Hvilken regneregel bruger vi til at ophæve parantesen i #9? 


Svar #15
25. maj 2015 af Linda95 (Slettet)

Undskyld for jeg spørger ind til små detaljer, men hvordan kan du få 15/12 til 5/4 hvordan kan dette forkortes?  


Brugbart svar (1)

Svar #16
25. maj 2015 af alexandersvanholm

#15

\frac{15:3}{12:3}=\frac{5}{4}


Brugbart svar (1)

Svar #17
25. maj 2015 af mathon

                    \frac{15}{12}=\frac{15:3}{12:3}=\frac{5}{4}

som din matematiklærer i folkeskolen forsøgte at lære dig, da emnet hed: at forkorte brøker :-)


Brugbart svar (1)

Svar #18
25. maj 2015 af mathon

#13
          misbrug af lighedstegn!


Svar #19
25. maj 2015 af Linda95 (Slettet)

Mange tak for svar! Jeg har nemlig glemt alt det basale matematik som jeg lærte i folkeskolen, men det er ikke så svært at løse nu når man prøver :) 


Svar #20
25. maj 2015 af Linda95 (Slettet)

Når du har mulighed for det kan du hjælpe med denne her som det sidste jeg forstyrrer med:(


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.