Matematik

Diskriminantformlen

29. august 2015 af Sillewhc (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder med en afleveringen om ligninger og bliver i tvivl om man kan benytte diskriminantformlen når andengradsligningen ikke er = 0, men fx = 11 

Opgaven lyder: 
3x^2 - 6x + 2 = 11 

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2015 af mathon

            3x2 - 6x + 2 = 11 

            3x2 - 6x - 9 = 0

a = 3
b = (-6)
c = (-9)
d = 122


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2015 af SuneChr

# 0
Diskriminantformlen er udledt, og kun, i dét tilfælde, hvor   ax2 + bx + c = 0 .
Det giver derfor ikke mening at bruge denne formel, hvor   ax2 + bx + c ≠ 0 


Skriv et svar til: Diskriminantformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.