Matematik

Isolér n

31. august 2015 af Sillewhc (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe med at isolere n? 

n*(n-3)/2 = 177 

så har jeg ganget med 2 på begge sider 

n*(n-3) = 154 

men hvordan får jeg så isoleret n 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2015 af PeterValberg

"gang ind i" parentesen og løs som andengradsligning

n*(n-3) = 354
n2 - 3n - 354 = 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
31. august 2015 af Sillewhc (Slettet)

Mange tak, ja hov fik lige trykket forkert, det er selvfølgelig 354 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2015 af SuneChr

# 0
Jeg har lidt på fornemmelsen, at du har med formlen for antallet af diagonaler i en n-kant at gøre.
Det skal så bemærkes, at n ikke her er heltallig. Giver kun mening for n ∈ N  mængden af
naturlige tal.
n er mere end 20 men ikke 21.


Skriv et svar til: Isolér n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.