Matematik

Defintionsmængden

31. august 2015 af Skoleernogetjegelsker (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan bestemmer jeg defintionsmængden 


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2015 af Stats

Det bør du vel kunne uden TI-nspire

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
31. august 2015 af Skoleernogetjegelsker (Slettet)

Undskyld min fejl.

Hvordan bestemmes defitionsmængden ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2015 af Stats

Du kigger på, hvilke begrænsninger der er i den givne funktion... Eksempel:

\frac{1}{x},x\in\mathbb{R}\backslash \{ 0 \}

da man ikke kan dele med 0

\sqrt{x},0\leq x

da kvadratrodsfunktionen kræver 0 eller andre positive værdier.

\ln(x),x>0

Da for alle værdier x<0 ikke eksistere

Det gælder altså om, at kende reglerne.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
31. august 2015 af Skoleernogetjegelsker (Slettet)

Altså hvis jeg så har fået oplyst to funktioner:

q(x)=x+5 
t(x)=√(5*(x+5)) 

Hvordan bestemmes definitionsmængden så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2015 af Stats

Ja.. I den første... g(x), hvilke begrænsninger er der for funktionen?

I den næste... t(x), hvilket indeholder en kvadratrod.. Hvad gælder om kvadratroden?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #6
31. august 2015 af Skoleernogetjegelsker (Slettet)

I g(x) gælder der at man kan sætte alle relle tal ind på x's plads og i t(x) gælder der jo at den ikke har en dm(F) da den ikke deles med kvadratrod?

Men hvad vil man så skulle skrive i en opgaven.


Skriv et svar til: Defintionsmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.