Matematik

Isoler X i ligning. Hvordan?

05. september 2015 af SimoneDV - Niveau: A-niveau

Hejsa. Jeg er lige startet på Gym., og har fået en matematik aflevering for. Jeg har løst næsten alle opgaverne, men denne her er jeg lidt i tvivl om, hvordan jeg skal regne? Man skal isoler X i ligningen. : 

0 = ax - bx + d - c 

Håber der er nogle som kan hjælpe ;) 

Mvh. Simone Villadsen


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2015 af Stræbende

0 = ax - bx + d - c   Isoler for x

0 - d + c = ax - bx

0 - d + c = x(a - b)

0 - d + c / a - b = x(a - b) / a - b

x = 0 - d + c / a - b

0 fjernes

x = c - d / a - b

Bemærk: / er en brøkstreg


Svar #2
05. september 2015 af SimoneDV

Okay, det stemmer næsten overens med det jeg havde prøvet at regne :) 

Super, tusind tak for hjælpen :) 

Mvh. Simone 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

Løsnigen er forkert. Der mangler parenteser.

0 = ax - bx + d - c   Isoler for x

0 - d + c = ax - bx

 - d + c = x(a - b)

 (- d + c) /( a - b) = x(a - b) / a - b

x = (- d + c )/ (a - b)

x = (c - d) /( a - b)

Bemærk:

24-12/6-4 = 24+2-4 = 22

(24-12)/(6-4) = 12/2 = 6


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2015 af LeonhardEuler

Løsningen bliver helt korrekt, når du også får betingelsen  a ≠ b  med. 


Skriv et svar til: Isoler X i ligning. Hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.