Fysik

Skybrud - bestem størrelse af kraft

30. september 2015 af Ingentin (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ved et skybrud i sommeren 2011 blev nogle kloakrør i bydelen Vejgård i Aalborg fyldt helt op med regnvand. Kloakdækslerne var blevet skruet fast, men nogle steder pressede de store vandmængder alligevel kloakdækslerne op på vejen

På et tidspunkt stod vandet i et kloakrør 37,5 m over kloakdækslets niveau. Kloakdækslet radius er 29cm

BESTEM STØRRELSEN AF KRAFTEN FRA VANDET PÅ DETTE KLOAKDÆKSEL!

Hjælp gerne også udregninger så jeg kan følge med 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2015 af hesch (Slettet)

Du skal bestemme vandsøjletrykket ved en vandsøjlehøjde = 37,5m.
Dette tryk kan måles i enheden [N/m2].
Beregn dækslets areal.
Kraft = tryk * areal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2015 af hesch (Slettet)

#0:  Ved beregning af vandsøjletrykket skal du foretille dig en vandsøjle med tværsnitsarealet A og med højden h.

Volumen, V = A*h.
Masse, m = V*ρvand.
Tyngdekraft, F = m*g = A*h*σvand*g.
Tryk = kraft/m2 = F/A = h*σvand*g.

Enhed:  m*(kg/m3)*(m/s2) = (kg*m/s2) / m2 = N/m2


Svar #3
04. oktober 2015 af Ingentin (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Skybrud - bestem størrelse af kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.