Matematik

Andengradspolynomium

05. oktober 2015 af Aternum (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvorfor kan man ikke bestemme forskriften for et andengradspolynomium med kun to punkter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2015 af TheresaDahl (Slettet)

Er disse punkter skæringspunkter med en anden graf?


Svar #2
05. oktober 2015 af Aternum (Slettet)

Nej, grafen for et andengradspolynomium går igennem to punkter, hvorfor skal man kende 3 og ikke 2 punkter for at kunne bestemme forskriften


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2015 af Eksperimentalfysikeren

En metode til at finde polynomiet er at skrive det op således:

ax2 + bx + c = y

Derefter indsætte punkternes koordinater i ligningen, f. eks.

(1,2): a*12 + b*1 + c = 2

(3,5): a*32 + b*3 + c = 5

Her er to ligninger til bestemmelse af a,b og c. Det er en ligning for lidt. Der skal en ligning mere til. Derfor skal der et pukt mere til.


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.