Matematik

cos-sin-tan

24. november 2015 af weisleder4 (Slettet) - Niveau: C-niveau

har fået en opgave der lyder

beregn de resterene sider og vinkler i trekanten ABC, når

a) a=10  b=5  c=7

b) A=15*  b=3  c=9

håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2015 af peter lind

brug cosinusrelationerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2015 af mathon

a)
        brug cos-relationerne på vinkelform.

b)
        brug cos-relationen til beregning af a
        og dernæst
        som i a).


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2015 af mathon

a)

cos-relationerne på vinkelform:
                                                     \angle A=\cos^{-1}\left ( \frac{b^2+c^2-a^2}{2bc} \right )

                                                     \angle B=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+c^2-b^2}{2ac} \right )

                                                     \angle C=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+b^2-c^2}{2ab} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2015 af mathon

b)
                    a=\sqrt{b^2+c^2-2bc\cdot \cos(A)}


Skriv et svar til: cos-sin-tan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.