Matematik

Integralregning - forklaring

26. november 2015 af lokpæø (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, sætningen "f og g afgrænser i første kvadrant sammen med linjen med ligningen x = 1".

Jeg havde troet at jeg skulle finde arealet mellem g(x) og f(x) skal jeg ikke det?

Skærmbillede 2015-11-26 kl. 11.09.04.png

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2015 af PeterValberg

Jo det skal du, intervallet for integrationen er [0;1]
hvilket fremgår af den lidt kryptiske formulering

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
26. november 2015 af lokpæø (Slettet)

Jeg forstår ikke helt det med linjen med ligningen x = 1.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2015 af mathon

 linjen med ligningen x = 1 er linjen parallel med y-aksen gennem (1,0).


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2015 af mathon

            A_M=\int_{0}^{1}\left ( x+1- a^x\right )\, \textup{dx}

a)
            A_M=\int_{0}^{1}\left ( x+1- 1{,}5^x) \right )\, \textup{dx}

b)
            0{,}4=\int_{0}^{1}\left ( x+1- a^x) \right )\, \textup{dx}


Svar #5
26. november 2015 af lokpæø (Slettet)

Tak.


Skriv et svar til: Integralregning - forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.