Fysik

lysets hastighed og bølgelængde

01. januar 2016 af D1370 - Niveau: B-niveau

lys sendes fra en ukendt væske til luft.lysets frekvens i væsken er 5,09.10^14HZ.indfaldsvinklen er 30c og brydningsvinklen er 47c.bestem lysets hastighed og bølgelængde i væsken,samts lysets bølgelængde og frekvens i luften. hvad sker der hvis indfaldvinklen øges til 50c.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2016 af peter lind

Hvad betyder det c du skriver efter vinklerne ?. Der gælder at sin(47)/sin(30) = n brydningsforholdet i væsken. Lyshastigheden i væsken er lyshastigheden i luften/n. Frekvensen er den samme i luften og i væsken ?


Svar #2
01. januar 2016 af D1370

det er grader c^o 

ja det står sådan på opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2016 af mathon

Du har
                 \frac{\sin(i)}{\sin(b)}=\frac{v_{v\ae ske}}{c}

                 v_{v\ae ske}=\frac{\sin(i)}{\sin(b)}\cdot c      

                 v_{v\ae ske}=\frac{0{,}5}{\sin(47^{\circ})}\cdot (2{,}99792\cdot 10^8\tfrac{m}{s})


Skriv et svar til: lysets hastighed og bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.