Matematik

Konfidensintervallet for middelværdien

09. januar 2016 af Reset - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har brug for hjælp til en opgave, hvor jeg skal bevise at grænserne for konfidensintervallet for middelværdien, når standardafvigelsen er kendt. Som bestemmes ved følgende formel:
\mu =\bar{x} \pm z_{}\frac{\alpha }{2} \cdot \frac{\sigma }{\sqrt{n}}

Jeg skal lave en detaljeret redegørelse, hvor jeg skal beherske følgende matematikkompetencer.

Forstår ikke rigtig selv opgaven...

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2016 af peter lind

Det må antages normalfordeling, hvor variansen er kendt.

α angiver med hvilken sikkerhed man mener den faktisk middelværdi ligger i det pågældende interval

z½α må være givet ved P(X<z½α) = ½α hvor P(x) er den kumulerede sandsynlighed i normalfordelingen med middelværd 0 og varians 1


Skriv et svar til: Konfidensintervallet for middelværdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.