Matematik

Matematik opgave 8

08. februar 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Er der nogen der kan hjælpe mig med den her :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2016 af StoreNord

Hvad har du selv lavet?


Svar #2
20. februar 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

Har brug for hjælp til opgave 2 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2016 af StoreNord

Idag er det den 20. februar. Er denne opgave ikke lidt gammel?

Hvad har du selv lavet?               :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2016 af Soeffi


Svar #5
20. februar 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

Nej den skal afleveres på onsdag, men jeg har ikke lavet noget endnu da jeg ikke kan komme i gang med den:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2016 af StoreNord

Hvis du har Geogebra, kan du vel nok selv finde ud af at lava opgave a?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar 2016 af Soeffi

Vedhæftet fil:Untitled.png

Svar #8
21. februar 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

Svar: 6# Nej for v bruger et program der hedder nspire. 

Svar: 7 # Tak Sofie 

Hvordan kommer jeg videre nu? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. februar 2016 af Soeffi

#8 Hvordan kommer jeg videre nu? 

Start med at tegne polygonområdet. (I Geogebra er det bare at sætte ulighederne ind og tegne polygonet ud fra det.)

Start med 8x + 4y ≤ 1200 ⇒ y ≤ 300 -2x Det er området under linjen y = 300 - 2x:

Vedhæftet fil:Untitled.png

Svar #10
22. februar 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

Svar: 9# Den kommer også frem når jeg taster det ind i geogebra:


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. februar 2016 af Soeffi

#10

Godt. Indtast nu de andre: 0 ≤ x, x ≤ 120, 0 ≤ y og y ≤ 200.


Svar #12
24. februar 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

Er det mening det skal se sådan her ud? for jeg synes ikke det ser rigtig ud? 

Vedhæftet fil:1.png

Svar #13
24. februar 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

Svar: #11Nej vent har fundet ud af det men hvordan kommer jeg videre med de sidste to spørgsmål?. 


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. februar 2016 af Soeffi

#13

b) Niveaulinjen for 20000 er givet ved 200x + 200y = 20000 (det er sådan, at det med dækningsbidraget skal forstås), dvs. det er linjen x + y = 100 eller y = 100 - x. Den er indtegnet på figuren.


Svar #15
24. februar 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

Ja den har jeg også mangler de sidste 2 spørgsmål og hvordan kan jeg svare på dem?

Brugbart svar (0)

Svar #16
24. februar 2016 af Soeffi

#15 

N(t) vokser når linjen 200·x + 200·y = t forskydes mod højere t, dvs. væk fra (0,0) i første kvadrant. Det ses, at det punkt, der har den højeste niveaukurve af punkterne i polygonet er punktet (50,200), dvs. at det største dækningsbidrag fås for 50 kg kiselgur og 200 kg hestegødning.

Dækningsbidraget for dette punkt er 200·50 + 200·200 kr = 50.000 kr.


Svar #17
24. februar 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

alrigt den er jeg med også med på hvordan kan jeg bestemme det maksimale dækningsbidrag for virksomheden? 


Brugbart svar (0)

Svar #18
24. februar 2016 af Soeffi

#17. Ved at indsætte maksimum-punktet (x,y) = (50,200) i formlen for f(x,y).


Svar #19
24. februar 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

har tastet det ind men den viser ikke noget i geogebra. 


Brugbart svar (0)

Svar #20
24. februar 2016 af Soeffi

Prøv at zoome ud.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.