Matematik

Længde og mål

09. februar 2016 af Xaina (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Før Oliver bygger terrassegulvet, skal han lægge tværbjælker fra en husmur til ydersiden af terrassen som vist på skitsen. Tværbjælkerne har en tykkelse på 5 cm. Afstanden mellem tværbjælkerne skal være mellem 40 og 60 cm, og afstanden skal være det samme mellem alle tværbjælker.

Undersøg med tegningen og/eller beregning, hvor mange tværbjælker Oliver
skal bruge.
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
09. februar 2016 af Xaina (Slettet)

Jeg ved ikke hvad/hvordan jeg skal gøre

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2016 af SuneChr

Antag, at der skal lægges n bjælker.
Da har vi, da antallet af mellemrum er én mindre end antallet af bjælker:
5n + a(n - 1) = 710    ∧   40 < a < 60
Find passende heltalligt n som opfylder det, a må være.


Svar #4
09. februar 2016 af Xaina (Slettet)

#3
Antag, at der skal lægges n bjælker.
Da har vi, da antallet af mellemrum er én mindre end antallet af bjælker:
5n + a(n - 1) = 710    ?   40 < a < 60
Find passende heltalligt n som opfylder det, a må være.

Skal jeg bare prøve mig frem med et tal?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2016 af SuneChr

# 4  Ja, det kan du godt. Du kan med fordel isolere n, og lade a gennemløbe intervallet.
Kan røbe, at der er fem muligheder. Så det må være spørgsmålet om, hvor meget træ Oliver vil spare.
________________
Læg mærke til den blå trekant. Den er retvinklet, iflg. Pythagoras. Oliver bruger den til at sikre sig de rette vinkler. Han er en klog dreng/ung mand.


Svar #6
09. februar 2016 af Xaina (Slettet)

#5
# 4  Ja, det kan du godt. Du kan med fordel isolere n, og lade a gennemløbe intervallet.
Kan røbe, at der er fem muligheder. Så det må være spørgsmålet om, hvor meget træ Oliver vil spare.

Hvordan islolere jeg n? Der står ikke at han vil spare.. :/

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. februar 2016 af SuneChr

# 6
5n + a(n - 1) = 710    og     40 < a < 60
5n + an - a = 710

n=\frac{a+710}{a+5}          Prøv nu at indsætte nogle værdier for a.
Genlæs tidligere indlæg, - tænk lidt over indholdet, inden du giver op. Ting ta'r tid.
 


Skriv et svar til: Længde og mål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.