Matematik

Vektor

10. februar 2016 af Finus1304 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal bestemme retningsvinklerne v og w for vektorene: a=(-2/(-3)) og b=(10/7), hvor jeg skal skrive dem på formen a=(lalcos(v) over lalsin(v)) og det samme for b. Er der nogen der kan hjælpe med den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2016 af mathon

            \overrightarrow{a}=\frac{\sqrt{13}}{13}\cdot \begin{pmatrix} \cos(236{,}31^{\circ})\\ \sin(236{,}31^{\circ}) \end{pmatrix}            \overrightarrow{b}=\frac{\sqrt{149}}{149}\cdot \begin{pmatrix} \cos(34{,}99^{\circ})\\ \sin(34{,}99^{\circ}) \end{pmatrix}


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2016 af PeterValberg

Retningsvinklen v for vektoren a = (a1,a2) kan bestemmes som:

v = tan-1(a2/a1)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2016 af mathon

Retningsvinklen v for vektoren a = (a1,a2) kan bestemmes som:

              v=\cos^{-1}\left ( \frac{-2}{\sqrt{13}} \right )=\sin^{-1}\left ( \frac{-3}{\sqrt{13}} \right )


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.