Fysik

Ligevægt

12. februar 2016 af Nandro (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der kan hjælpe med at forklare mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2016 af peter lind

Da bjælken er i hvile  er de totale kræfter samt kraftmomentet omkring et vilkårligt punkt 0. Det første giver anledning til at summen af kræfterne i understøttelsespunkterne skal være summen af alle andre kræfter. Du kan finde en yderliger ligning ved at beregne kraftmomentet omkring et eller andet punkt. Det går nemmest hvis punktet er et af understøttelsespunktet


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. februar 2016 af Soeffi

a) (Sorte tal:) Opadrettede og nedadrettede kræfter skal være lig med hinanden:
    1) FA + FB + 3 kN = 5 kN + 4 kN => FA + FB = 6 kN.  
Kraft gange arm i urets retning og mod urets retning omkring A skal være ens (FA tæller ikke selv med):
    2) 3·5 kN + 8·4 kN = 4·3 kN + 5 FB.
(2) giver FB = (15 kN + 32 kN -12 kN)/5 = 7 kN. Indsættes dette i (A) får man FA + 7 kN = 6 kN => FA = -1kN

b) Den røde tyngdekraft på 8 m·75 kg/m·9,82 m/s2 = 5,892 kN skal anbringes i centrum og trækkes fra de 3 kN; ellers er fremgangsmåden den samme som i a).

Man får 1) FA + FB = 5 kN + 4 kN + 2,9 kN = 11,9 kN. 2) 3·5 kN + 8·4 kN + 4·2,9 kN = 5 F=> FB = 58,6 kN/5 = 11,72 kN. Dette indsættes i 1) og man får FA = 11,9 kN - 11,72 kN = 0,18 kN

Vedhæftet fil:Untitled.png

Svar #4
12. februar 2016 af Nandro (Slettet)

Mange mange tak. Det hjalp virkelig


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. februar 2016 af Soeffi

#1

#3 a)  FB = (15 kN + 32 kN -12 kN)/5 = 7 kN. Indsættes dette i (A) får man FA + 7 kN = 6 kN => FA = -1kN

Lige en fortolkningsdetalje. Hvis bjælken ikke sidder fast i A i f.eks. et hængsel vil den løfte sig fra A og dermed må den kraft, som A påvirker stolpen med blive 0. Tilsvarende må den kraft som B påvirker stolpen med være 6 kN. Den sidste manglende 1 kN bliver så til en rotationsbevægelse.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. februar 2016 af Soeffi

Jeg tror at jeg forstår tegningen nu: trekanten uden cirkler betyder et punkt, der er fastgjort til stangen, mens trekanten med cirkler under betyder et, der ikke er fastgjort.


Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.