Matematik

Potensligning

13. februar 2016 af Dumpap123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg skal regne ligningen: f(x) = 0,023*x^2,777 ud. 

Jeg kan ikke helt finde ud af hvad jeg skal gøre først, og hvad jeg skal gøre med potensen. Nogle der vil hjælpe? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2016 af PeterValberg

Det giver ikke mening, den angivne forskrift er i den forstand ikke en ligning,
der kan løses, med mindre du skal bestemme fx en bestemt værdi for x,
der giver en bestemt værdi for f(x).

Hvad med at du giver os hele opgaveteksten?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
13. februar 2016 af Dumpap123 (Slettet)

Ups, det er fordi jeg kom til at skrive forkert, sorry.

Jeg skal regne ligningen: 1000 = 0,023*x^2,777 ud. :-)

Hele opgaven lyder: I en model antages det at sammenhængen mellem en hundestejles vægt og længde er givet ved : f(x)=0,023x^2,777.

Hvor x angiver længden (målt i mm), og f(x) angiver vægten (målt i mg)

Jeg skal i den opgave jeg gerne vil have hjælp til bestemme længden af en hundestejle der vejer 1000 mg. Jeg har derfor sat 1000 ind på f(x)'ets plads i funktionens ligning så der står:

1000 = 0,023*x^2,777

Men jeg ved ikke hvordan jeg skal regne den ud :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2016 af PeterValberg

x=\left(\frac{1000}{0,023} \right )^{1/2,777}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
13. februar 2016 af Dumpap123 (Slettet)

Okay, mange tak! :-)


Skriv et svar til: Potensligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.