Matematik

Routh-hurwitz kriterium

25. februar 2016 af rexden1 - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa, jeg har følgende opgave:

Jeg kigger så kun på den homogene ligning, for hvis den er asymptotisk stabil er den inhomogene det også. Jeg ved så der skal gælde følgende:

Mit problemer er at vise:

(α+β) > 0    og

(1 + αβ + g2) > 0  og

g1 > 0

I øvrigt får jeg determinanten til:

α2β+αβ2+αg2+βg2+α+β-g1 som skal være positiv ifølge korrolaret

Er der nogen som kan hjælpe mig videre med at finde de værdier af g1 og g2 som gør systemet asymptotisk stabilt ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2016 af VandalS

Hvad vides om \alpha\betag_1 og g_2\alpha og \beta er kendte reelle tal, mens g_1 og g_2 er ukendte reelle tal?


Svar #2
25. februar 2016 af rexden1

Altså der er nævnt andet sted i opgaven at α og β er positive reelle konstanter som er meget mindre end 1 og at det øvrigt skal bemærkes at | α - β | < 2, og ja så må gog g2 være ukendte størelser 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2016 af VandalS

Jeg har isoleret mig frem til at g_1 > 0 og 

g_2 > \frac{g_1}{\alpha+\beta} -\alpha\beta - 1,

så jeg vil mene at det acceptable område er det til højre for den lodrette g_2-akse og over den lige linje g_2 = \frac{g_1}{\alpha+\beta} -\alpha\beta - 1


Svar #4
28. februar 2016 af rexden1

Jeg kan godt se hvad du mener, Når det nu vides at α og β er positive reelle konstanter som er meget mindre end 1, er det så ikke ensbetydende med 

(α+β) > 0    

men hvordan kan jeg argumentere for at

(1 + αβ + g2) >  0 

α2β+αβ2+αg2+βg2+α+β-g1 > 0 

Umiddelbart kender jeg ikke noget om g2


Skriv et svar til: Routh-hurwitz kriterium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.