Matematik

Matematikaflevering - Andengradsligninger

20. april 2016 af SimoneDV - Niveau: A-niveau
Hej med jer ;) Jeg har længe siddet med en opgave i min matematikaflevering, som jeg bare ikke kan komme videre med. Derfor håber jeg på, at der evt. kunne være en venlig sjæl herinde, som måske kunne/ville hjælpe..? Opgaven er som sagt vedhæftet :)

Mvh. Simone.
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2016 af peter lind

a) du skal finde toppunktet for parablen. Der findes en formel for det i din bog. Alternativt kan du differentiere funktionen og sætte den lig 0. Løsningen til den ligning er den tid hvor den når toppunktet.

b) Løs Ligningen f(t) = 0

c ) beregn f(20)

d) Løs ligningen f(t) = 5


Svar #3
25. april 2016 af SimoneDV

Hejsa. 

Tak for svaret. Men kan stadig ikke finde frem til løsningen til a?? 

Kan du evt. prøve at give løsningen på den, så jeg kan se, hvordan du gør?? 

Mvh. Simone 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2016 af peter lind

f'(t) = -0.08t+0,8 = 0

Løs den ligning og indsæt resultatet i funktionsudtrykket


Svar #5
25. april 2016 af SimoneDV

Okay, kan det godt passe at det giver 10 m. ?? 

Jeg er ikke helt med på, hvad det er du mener i opgave b?? Kan du prøve at gøre det lidt mere tydeligt, hvad det er jeg helt præcis skal gøre?? 

Endnu engang tusind tak for hjælpen. Du er en stor hjælp! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2016 af peter lind

nej Læs dog mit svar. Det du finder er den tid det tager til at nå tophøjden. Denne er 10 s. Indsæt det i funktionen. Så finder du hvor højt stenen kommer


Skriv et svar til: Matematikaflevering - Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.