Matematik

Vektorer

28. april 2016 af Daninella (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opgave der lyder: 

En container med en samlet tyngde F=kN (kiloNewton) skal løftes af en kran. Til opgaven anvendes wirer med forskellige længder. For at vudere belastningen af wirerne, skal du bestemme størrelsen af krafterne i wirerne, når vinklen v er : a) 60 b) 90 c) 120 d) 150 grader

Håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2016 af mathon

Hvis v er vinklen mellem wirerne:

                                                                   \left | \overrightarrow{F}_{\! wire} \right |=\frac{\cos\left ( \frac{v}{2} \right )}{2}\cdot \left | \overrightarrow{F}_{\! tyngde} \right |


Svar #2
28. april 2016 af Daninella (Slettet)

Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2016 af PeterValberg

#1 Er det ikke?

\left|\vec{F}_{\text{wire}}\right|=\frac{\left|\vec{F}_{\text{tyngde}}\right|}{2\cdot\cos\left(\tfrac{v}{2} \right )}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2016 af mathon

#3
Sorry!

Selvfølgelig er det
                                     \left|\vec{F}_{\text{wire}}\right|=\frac{\left|\vec{F}_{\text{tyngde}}\right|}{2\cdot\cos\left(\tfrac{v}{2} \right )}


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2016 af mathon

selvfølgelig er det:
                                 


Svar #6
28. april 2016 af Daninella (Slettet)

Tak fandt ud af det :)

Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.