Kemi

Ækvivalente stofmængde og trykket af svovldioxid

03. maj 2016 af LineSuhe - Niveau: B-niveau

HAR BRUG FOR HJÆLP TIL DISSE OPGAVER... 

En gasblanding indeholder bl.a. svovldioxid, SO2. Blandingen rystes med en 0,200 M opløsning af kaliumpermanganat, KMnO4, i fortyndet svovlsyre. Svovldioxid reagerer med permanganat-ionerne efter reaktionsskemaet:

5SO2(g)+2MnO4-(aq) +2H20 → 5SO42-(aq)+2Mn2+(aq) +4H+

Ved reaktionen var der i ækvivalenspunktet forbrugt 29,58 mL af permanganatopløsningen.

a)Beregn den ækvivalente stofmængde svovldioxid.


Volumen af reaktionsbeholderen var 603 mL, og reaktionen foregik ved 21,8.

b) Beregn trykket af svovldioxid.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2016 af mathon

a)

Stofmængden af forbrugt KMnO4:
                                                           n(KMnO_4)=\left (0{,}02958\; L \right )\cdot \left (0{,}200\;\tfrac{mol}{L} \right )=0{,}005916\; mol
Ækvivalente mængde SO_2\! \! :
                                        n(SO_2)=\frac{5}{2}\cdot n(KMnO_4)=\frac{5}{2}\cdot\left ( 0{,}005916\; mol \right )=0{,}01479\; mol

                                                                             


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2016 af mathon

b)
          p_{SO_2}=\frac{n_{SO_2}\cdot R\cdot T}{V}


Skriv et svar til: Ækvivalente stofmængde og trykket af svovldioxid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.